Medical Center Phoenix

Болестта на Паркинсон

Основното страдание на пациент с болестта на Паркинсон е домашната безпомощност.

Пациентите изпитват треперене (тремор) на ръцете, което се засилва при емоционални преживявания и изчезва при изпълнение на точни целенасочени действия, както и по време на сън. Това води до проблеми при изпълнение на прецизни движения – става трудно да се закопчат копчета, да се яде храна и накрая да се ходи. Ръкописът на пациента започва да се променя (буквите намаляват).

parkinson disease1 1

Целевата точка на болестта на Паркинсон е специална субкортикална структура – черно вещество, отговорно за производството на много важен хормон – допамин.

При диагностиката на болестта на Паркинсон прегледът от опитен невролог играе водеща роля. Инструменталните методи на изследване са помощни.

parkinson disease

Програмата за лечение на болестта на Паркинсон в нашия медицински център продължава 5 дни. По време на подготвителния етап опитен невролог потвърждава диагнозата, рехабилитационен терапевт, остеопат, работят с пациента, използват се физиотерапия и реоксигенация (имитация на високите планини). След подготовката се извършва инфузия на плурипотентни (многофункционални) ембрионални стволови клетки венозно и инфузия на ембрионални неврални клетки в биологично активни точки, избрани от невролога.

Днес клетъчната терапия е единствената алтернатива на консервативното лечение на болестта на Паркинсон, единственият шанс да се минимизира употребата на медикаменти и да се гарантира дългосрочен ефект и подобряване на качеството на живот на пациента.

Scroll to Top